Voor wie

Mondzorg voor iedereen, gewoon thuis!

Mensen worden tegenwoordig steeds ouder en wonen langer zelfstandig. Daarbij houden zij ook langer hun eigen gebit, eventueel aangevuld met kronen, bruggen, plaatjes, frames of implantaten. Waar er voor ouderen in een zorginstelling vaak mondzorg geregeld is , zijn zelfstandig wonende ouderen aangewezen op een ‘gewone’ tandartspraktijk.

Vaak genoeg komt het voor dat ouderen een praktijk om uiteenlopende redenen niet meer (kunnen) bezoeken. Of dat zij denken dat het niet meer de moeite is op die leeftijd. Maar juist op latere leeftijd kan een goed verzorgd gebit veel (gezondheids)klachten helpen voorkomen. Dan is mondzorg thuis een uitkomst.

Waar het voor een tandarts lastig kan zijn om thuiszorg te bieden, kan een mondhygiëniste  met aangepaste middelen prima mondzorg aan huis verlenen. Behandeling in een rolstoel of zelfs op bed is ook mogelijk.

Hoewel mondzorg aan huis in eerste instantie opgezet is voor thuiswonende ouderen, kan in principe iedereen gebruik maken van de diensten van de mondhygiënist aan huis.

Ook mensen die tijdelijk niet in staat zijn een praktijk te bezoeken of gewoon liever thuis behandeld willen worden kunnen een afspraak maken. Denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een beperking, angst of bijvoorbeeld kinderen kunnen baat hebben bij extra ondersteuning en preventieve zorg (bijvoorbeeld poetslessen, gebitsreiniging, fluoridebehandeling tijdens het dragen van een beugel)

Mondzorg aan huis wordt net als de ‘gewone’ tandarts of mondhygiënist vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering. Tot 18 jaar wordt preventieve mondzorg vergoed uit de basisverzekering.

Meer over de kosten en vergoedingen leest u hier.

Meer over mondzorg bij ouderen vindt u hier.

Meer over een leven lang een gaaf gebit vindt u hier.

gewoon gaaf mondzorg aan huisde mond niet vergeten mondzorg aan huis

 

 

 

Schuiven naar boven