Behandelingen

Een mondhygieniste is een specialist in preventie. Opgeleid om diverse mondproblemen te signaleren en te behandelen. De mondhygieniste vraagt en kijkt, meet en registreert om aan de hand van de verzamelde gegevens de risico’s /aandachtspunten te bepalen en stelt daar een behandelplan voor op. Indien nodig overlegt de mondhygieniste aan huis met uw tandarts, huisarts of specialist om de beste zorg te kunnen leveren.

Een groot deel van de behandeling bestaat uit het helpen verbeteren van gewoontes om de mond gezond te houden of veranderen van gewoontes die schadelijk zijn. Verzorgenden, mantelzorgers, thuiszorg of partner kunnen betrokken worden bij de uitvoering van de mondzorg als dat nodig is.

Onnodig te zeggen dat het belangrijk is de adviezen zo goed mogelijk op te volgen: het is uiteindelijk uw mond en uw verantwoordelijkheid.

U kunt terecht voor behandelingen van tandvleesproblemen en – aandoeningen of het helpen voorkomen hiervan. Daarnaast kan de mondhygieniste aan huis een rol spelen in het helpen voorkomen van gaatjes. En extra ondersteuning bieden bij een kwetsbare mond, denk hierbij aan ouderen, kinderen,  beugeldragers, implantaten of kwetsbaarheid door gezondheidsklachten of medicijngebruik.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

De meeste behandelingen verlopen ongeveer gelijk:

  • doornemen van uw persoonsgegevens, verzekeringsgegevens, gezondheid en medicijngebruik.
  • algemeen mondonderzoek en bespreken van eventuele klachten.
  • tandvleesonderzoek en plaque kleuring.
  • geven van specifieke voorlichting, instructies en tips.
  • gebitsreiniging waarbij alle plaque, aanslag en tandsteen verwijderd worden ( bij veel tandsteen zijn hier mogelijk meerdere afspraken voor nodig).
  • polijsten en evt. aanbrengen van gebitsbeschermende middelen ( bv een fluoride lak).
  • maken van een vervolgafspraak.

 

 

mondhygieniste aan huis gewoon gaaf behandelingen           mondhygieniste aan huis

 

Schuiven naar boven