Verpleeghuis en zorginstellingen

De mondhygienist in het verpleeghuis.

Mondzorg is voor zorginstellingen een groeiend aandachtspunt. Steeds meer ouderen hebben immers nog (een deel van) hun eigen gebit. Soms aangevuld met kronen, bruggen, frames of implantaten. Vaak hebben clienten hulp nodig om de mondzorg goed uit te voeren. Niet iedereen weet hoe dit te verzorgen. Elke mond is anders en vraagt andere verzorging.

De mondhygienist aan huis is uitgerust om op locatie te werken. Thuis bij particulieren of in uw verpleeghuis of andere zorginstelling.

De mondhygienist aan huis kan niet alleen aan de cliënten in een verpleeghuis of andere zorginstelling mondzorg aanbieden  maar ook instructies en klinische lessen verzorgen voor het personeel.

Ook voor medewerker van de thuiszorg zijn klinische lessen mogelijk.

mondhygienist verpleeghuis

Neem contact op voor meer informatie.

 

 

De klinische lessen worden verzorgd volgens het materiaal van het project (H) oud de mond gezond. (H)Oud de mond gezond is een project van het Ivoren Kruis voor zorgverleners in verpleeg- en verzorgingshuizen.
Het Ivoren kruis is hiermee gestart om zorgverleners en instellingen aan elkaar te koppelen om het niveau van mondzorg in de zorginstelling te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie of om uw zorginstelling aan te melden.

Schuiven naar boven