Waarom

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van de mond en het gebit. Het doel ervan is uw mond gezond te houden. Als het niet meer goed lukt om de mond schoon te houden kunnen allerlei problemen ontstaan. Deze klachten kunnen het risico op bv. hart – en vaatziektes, diabetes en longontsteking vergroten. De mondhygiënist aan huis kan dit helpen voorkomen.

Lees hier meer over de gevolgen van een slecht gebit.

Daarnaast is het gewoon fijn om een schone en frisse mond te hebben.

Wat doet de mondhygiënist aan huis ?

De mondhygiënist aan huis richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandvlees- en andere mondproblemen te voorkomen en te bestrijden. De mondhygiënist vraagt en kijkt, meet en registreert de conditie van uw mond. Ze kijkt niet alleen naar de tanden , ook het tandvlees, de tong, wangen , lippen en slijmvliezen worden onderzocht . Met de gegevens wordt een behandelplan opgesteld.

Een groot deel van de behandeling bestaat uit het helpen aanleren van gewoontes om de mond gezond te houden of afleren van gewoontes die schadelijk zijn. Indien nodig wordt de verzorging , begeleider, mantelzorger of partner betrokken bij de uitvoering van de adviezen.

U kunt terecht voor behandelingen van tandvleesproblemen en – aandoeningen of het helpen voorkomen hiervan.

Daarnaast kan de mondhygiënist aan huis een rol spelen in het helpen voorkomen van gaatjes. En extra ondersteuning bieden bij een kwetsbare mond. Denk hierbij aan ouderen, kinderen, beugels, implantaten of kwetsbaarheid door gezondheidsklachten of medicijngebruik.

Een goede mondzorg is belangrijk voor iedereen, jong en oud!

de mondhygienist aan huis

 

 

Schuiven naar boven